Грамада

Дата: 25 август 2011

Място: пред Община Грамада
Zolder, Belgium

Дата: 03 септември 2011

Място: Circuit Zolder
София

Дата: 09 септември 2011

Място: пред Министерство на здравеопазването
Симулатор за шофиране

Симулаторът за шофиране е високотехнологична машина, създадена да пресъздава чрез използването на 3D платформа усещане за шофиране, максимално близко до реалното. Чрез него подкрепяме посланията си с предоставянето на възможност на участниците за придобиване на личен опит. Всеки от тях може да провери личните си умения и способности за шофиране, като междувременно разбере колко е важно да останеш съсредоточен на пътя през цялото време не само заради себе си, но и заради другите участници в движението.
Симулаторът за шофиране дава възможност за качествено достигане до голям брой хора за сравнително кратко време. За основна програма, включваща разговор за първичните мерки за безопасност, измерване на бързината на спиране и симулиране на една ситуация при шофиране, са нужни не повече от 10 минути за един човек. По-подробен анализ отнема и повече време (напр. разглеждане на извършената симулация, анализ на шофирането след употреба на алкохол, анализ на дистанцията, анализи от различни ъгли и др.).

 
Парти с връстници

VAD – Белгия

„Парти с връстници“ има за цел да информира и изостри вниманието на младежите относно рисковете от употребата на алкохол, незаконни наркотици, както и умората по време на различни нощни забавления и последващо шофиране. Разясняват се и правните аспекти за шофирането под влиянието на алкохол и незаконни наркотици, както и необходимостта от спиране за почивка, ако шофиращите се чувстват уморени.

Осем големи стъпки в подкрепа на здравето

LASER EUROPE - Франция

Кампанията обхваща множество страни от темата за здравеопазването. Здравето е глобална тема, както и здравното образование за факторите, които го застрашават. Основната задача на кампанията е да представи множеството здравни теми и да образова младите хора. Инициативата цели да изостри чувствителността на младите хора по важните въпроси за здравето, да постави основите за справяне с проблема на рисковото поведение сред младежи на 16-29-годишна възраст и да се намали преобладаващото неподходящо здравно поведение.

Състезание с презервативи или за ефектите на алкохола

SIDA STUDI - Испания

Кампанията цели да повиши осведомеността на младежите относно ефектите на алкохола върху шофьорските умения и информираността за ефектите на алкохола върху използването на презервативи.

Безопасен Свети Валентин

SPI Forschung gGmbH – Германия

Кампанията предоставя информация за несъвместимостта между употребата на алкохол и наркотици и шофирането. По време на инициативата се дава също обща информация за ХИВ/ СПИН, за опасностите от секс без презерватив.

 <iframe src="http://www.youtube.com/embed/68ZpGs4ksYw?rel=0&amp;feature=player_embedded" allowfullscreen="true" frameborder="0" width="400" height="280"></iframe>

http://beautofan.ru | http://beholidays.ru | http://smipress.ru | http://realty10.ru